Vrachtwagenchauffeur morst 300 liter diesel

683

ROOSENDAAL – Een Poolse vrachtwagenchauffeur is maandag 20 april om 17.10 uur met een trailer over een kattenrug gereden. Daardoor verloor hij zo’n 300 liter diesel.

Politie sleept vrachtwagen in slechte staat afDe agenten reden naar de 62-jarige chauffeur van een Poolse vrachtwagen met trailer na een melding. Op het wegdek lag een flink spoor diesel. De vrachtwagenchauffeur verklaarde (met behulp van een tolk) dat hij net gelost had bij een bedrijf en toen hij van het terrein wegreed, een te korte bocht nam. Hij is met zijn linkertank over een varkensrug gereden en daardoor werd de tank open gedrukt en liep hij leeg. De chauffeur zag het gebeuren en reed nog een keer achteruit. Hierna liep de tank leeg en is er 300 liter diesel in de berm en op het wegdek terecht gekomen.

De gemeente kwam en schakelde een bedrijf in dat de plassen diesel ging opzuigen van het wegdek opzoog. Een ander bedrijf kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen. De gemeente zal de schade verhalen bij het bedrijf waar de chauffeur voor werkt. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief