Vrachtwagenchauffeur krijgt werkstraf na dodelijk ongeval

756

De rechtbank Gelderland heeft een vrachtwagenchauffeur uit Venlo veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van één jaar.

Vrachtwagenchauffeur krijgt werkstraf De man veroorzaakte in mei 2013 in Brummen met zijn vrachtwagen een ongeluk, waarbij een bejaarde vrouw overleed. De chauffeur was tijdens het rijden bezig een koffiebekertje recht te zetten. Daarbij lette hij onvoldoende op het andere verkeer en heeft hij de vrouw die aanvankelijk voor en daarna naast de vrachtwagen reed, over het hoofd gezien. Omdat hij geen ontwijkende manoeuvre maakte, is de vrachtwagen met de fietser in aanraking gekomen. Dit leidde tot een val van de vrouw.

Psychische gevolgen

De bejaarde vrouw overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. Tijdens de behandeling van de zaak bleek de chauffeur enkele malen contact te hebben gehad met de nabestaanden. Zij vertelden dat zij dit zeer waardeerden. Ook werd duidelijk dat de chauffeur, die een blanco strafblad had, kampte met de nasleep van het ongeval. (Bron: Rechtspraak)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief