Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond bij ongeval A1 (+ video)

653

Een Poolse vrachtwagenchauffeur is donderdagochtend rond half elf op de A1 richting Amersfoort, ter hoogte van Stroe-Voorthuizen, ernstig gewond geraakt nadat hij achterop een file reed. Hij is kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond bij ongeval op A1 (+ video)Vermoedelijk heeft de achteropkomende vrachtwagenchauffeur, een 33-jarige Pool, niet opgemerkt dat het verkeer voor hem langzamer ging rijden. Hij botste hierbij achterop de vrachtwagen die voor hem reed. De Poolse chauffeur kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen en het medische team heeft hulp verleend. De man is vervolgens in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de aanrijding was de A1 richting Amersfoort, tussen de afslagen Stroe en Voorthuizen, enige uren afgesloten. Verkeer dat achter het ongeval stil kwam te staan werd, onder begeleiding van de politie, gekeerd en in tegengestelde richting van de snelweg afgeleid. De brandweer deelde wegens het warme weer, aan de personen in de file, gratis water uit.

Het verkeersongevallenteam van de politie heeft ter plekke onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval. De A1 is inmiddels weer vrijgegeven. (Bron: Politie/Foto: Still video Omroep Gelderland)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief