Vrachtwagenchauffeur doodgereden op A6

605

PolitieautoLELYSTAD – Een vrachtwagenchauffeur is maandagavond 5 januari rond half zeven overleden nadat hij vermoedelijk werd aangereden toen hij een band van zijn vrachtwagen verwisselde.

Het ongeluk gebeurde tussen afrit Lelystad-Noord en Lelystad-Zuid. Ter plaatse troffen agenten een 53-jarige man uit Triemen aan. Hij vertelde dat hij in zijn vrachtwagen over de snelweg reed, toen hij op de vluchtstrook een andere vrachtwagen zag staan met alarmlichten aan. Bij het passeren merkte hij dat hij iets raakte. De vrachtwagenchauffeur is direct gestopt en naar de geparkeerde vrachtwagen gelopen. Toen hij aankwam zag hij iemand op de weg liggen.

Hulpdiensten werden gealarmeerd, maar helaas bleek het slachtoffer, een 52-jarige man uit Bulgarije, overleden. Vermoedelijk had hij zijn vrachtwagen langs de kant gezet, omdat hij een lekke band had. Tijdens het verwisselen van de band werd hij mogelijk geschept door de andere vrachtwagen. De verdachte werd door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verhoor, maar mocht later op de dag naar huis.

De toedracht van het noodlottig ongeluk wordt nader onderzocht. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief