Vrachtwagenchauffeur de cel in bij transportcontrole Moerdijk

575

MOERDIJK – De politie heeft tijdens een transportcontrole in Moerdijk een vrachtwagenchauffeur in Breda in de cel gestopt. Hij was onderweg met verse groente, maar bleek nog vier weken gevangenisstraf tegoed te hebben en twee vonnissen op zijn naam te hebben staan.

Politie vindt gestolen auto in vrachtwagenTijdens de controle werden 27 combinaties gecontroleerd. Er werden zeventien voertuigen door de Douane gescand en tien stuks bemonsterd op rode diesel. Naast meerdere waarschuwingen werden bekeuringen opgemaakt voor onder andere vijf gladde banden, een gescheurd chassis, breedte en hoogteoverschrijding, niet aangesloten abs-stekker, overbelading van dertig procent, lekke uitlaat en rijden door rood licht. Van een voertuig werd het kenteken ingenomen vanwege een technisch gebrek. Ook werd een vervoerder zonder vervoersvergunning betrapt en werden zijn werkzaamheden stilgelegd.

Gezondheidscertificaten

Door de NVWA werden acht voertuigen gecontroleerd op het vervoeren van dieren en voor twee vervoerders wordt een vervolgonderzoek opgestart vanwege het ontbreken van gezondheidscertificaten. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief