Vrachtwagenchauffeur bij overval bedreigd met wapen

536

ENSCHEDE – Twee onbekende, gewapende en gemaskerde mannen hebben vrijdagochtend bij een overval van de Aldi in Enschede een vrachtwagenchauffeur bedreigd met een wapen. De politie zoekt getuigen.

PolitieautoDe chauffeur van de vrachtwagen werd vrijdagochtend rond tien over zeven bedreigd toen hij een nieuwe lading voor de supermarkt. De chauffeur werd gedwongen het pand binnen te gaan waar ook het aanwezige personeel werd bedreigd en gekneveld door de overvallers. De overvallers gingen er daarna met een onbekend geldbedrag vandoor. Één van hen had een zwarte tas bij zich met de opdruk ‘Jack en Jones’.

Onderzoek in volle gang

De politie stelt momenteel technische sporen veilig, zoekt met een speurhond in de omgeving, en neemt een verklaring af van de betrokkenen. Tevens wordt er een buurtonderzoek opgestart.

Op dit moment is nog niet bekend welke richting en hoe de daders van de overval zijn gevlucht. Als iemand bij toeval bijzonderheden fotografisch of op film heeft vastgelegd wil de politie deze beelden heel graag gebruiken voor het onderzoek. Daarom het verzoek om deze over te dragen aan het Regionaal Overvallenteam Twente van Politie Oost-Nederland.

Politie zoekt getuigen

Gezien het tijdstip, rond 7 uur in de ochtend, hoopt de politie op tips van mogelijke getuigen. Bijvoorbeeld mensen die in deze omgeving mogelijk de krant bezorgen, de hond uitlaten of vroeg naar hun werk gaan. Mocht iemand vanmorgen of misschien wel eerder bijzonderheden in de omgeving van de supermarkt de Aldi aan De Posten hebben gezien dan wil de politie graag met hen in contact komen. Dat kan bij elk politiebureau of telefonisch via 0900 8844. Ook is het mogelijk vertrouwelijk te spreken met iemand van het Team Criminele Inlichtingen Eenheid 079-345 89 99. Een tip helemaal anoniem melden kan via Meld Misdaad anoniem: 800 7000. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief