Vrachtwagenchauffeur bedreigt automobilist

682

HAARLEM – De politie zoekt getuigen van een verkeersruzie op het weggedeelte tussen het Rottepolderplein en de Waarderweg in Haarlem. Vrijdagmiddag rond 17.20 uur kregen een automobilist en een vrachtwagenchauffeur het met elkaar aan de stok.

Politie sleept vrachtwagen in slechte staat afDe aanleiding voor het incident was een verkeersmanoeuvre op het Rottepolderplein in de richting van Haarlem. Ter hoogte van de kruising Kegge bij Ikea werd de automobilist klemgereden door de gele vrachtwagen. Daarbij werd de automobilist, een 35-jarige Haarlemmer, door de chauffeur bedreigd met een slagvoorwerp. Vervolgens werd hij door de chauffeur en een, vooralsnog onbekend gebleven, persoon achtervolgd. Gealarmeerde agenten waren snel ter plaatse.

De 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Haarlem is door de politie aangehouden. De tweede persoon is nog niet aangehouden. De automobilist heeft aangifte gedaan van bedreiging. De politie zoekt getuigen van het incident. Mensen die informatie hebben worden verzocht te bellen met 0900-8844.