Ruim 1.300 euro boete voor rijden met vrachtauto zonder wiel

647

Vrachtwagen zonder wiel de weg opEen transportbedrijf uit Oss heeft donderdagavond een boete van ruim 1.300 euro opgelegd gekregen omdat ze een oplegger lieten rijden die een wiel miste. De politie haalde de combinatie donderdagavond 12 juni op de A50 bij Ewijk van de weg na diverse meldingen van getuigen.

Diverse verontruste weggebruikers meldden die avond bij de politie dat er een trekker met oplegger over de A50 richting Ewijk reed, waarvan een wiel ontbrak. Bij Ewijk werd de combinatie aangetroffen. Van de oplegger bleek inderdaad een achterwiel te missen. De as was met spanbanden provisorisch vastgezet aan het chassis.

Ondeugdelijke remmen

Bij nadere controle bleek zowel het remsysteem als de vering van de oplegger ook ondeugdelijk. De oplegger werd veilig gesteld en mag voorlopig niet de weg op. De Roemeense chauffeur vertelde de defecte oplegger in Zwolle te hebben opgehaald om hem over te brengen naar Oss en was zich niet bewust van de gevaarzetting. Tegen de chauffeur is ook proces-verbaal opgemaakt vanwege gevaarlijk rijgedrag. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief