Vrachtwagen rijdt in op file; automobiliste overlijdt

638

Een vrachtwagenchauffeur is zaterdagmiddag op de A28 bij de afslag Nijkerk op een file ingereden. Een 30-jarige automobiliste uit Amersfoort kwam daarbij om. De vrouw zat in een van de zes personenauto’s die bij het ongeval betrokken waren.

Vermoedelijk reed de 64-jarige Portugese chauffeur van de vrachtwagen in op de voor hem ontstane file. Deze man werd eveneens naar het ziekenhuis vervoerd en Politieautowordt daar na de noodzakelijke medische hulp worden aangehouden. Nader onderzoek moet de exacte toedracht van het ongeval uitwijzen. Hiervoor wordt technisch onderzoek verricht en zullen getuigen worden gehoord.

Traumahelikopters
Naast de chauffeur van de vrachtwagen raakten nog vijf personen gewond waarvan één ernstig. Twee van hen zaten enige tijd in de voertuigen bekneld. De vijf gewonden werden per ambulances naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving vervoerd. Ook zijn twee traumahelikopters ter plaatse geweest om hulp te verlenen aan de slachtoffers. De overige lichtgewonden en andere betrokkenen worden opgevangen in het Postiljon hotel. Gedurende de hulpverlening zijn de beide rijstroken afgezet geweest en werd het verkeer omgeleid. Rond 18.50 uur werd de tegenovergestelde rijstrook weer vrijgegeven. De rijstrook waarop het ongeval plaatsvond bleef nog enkele uren dicht ten behoeve van het technische onderzoek. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief