Vrachtwagen met negen gladde en kapotte banden

790

JOURE  – De politie heeft vorige week op drie verschillende locaties in Noord-Nederland transportcontroles gehouden. De meest opvallende verkeersovertreding was volgens de politie een vrachtwagen die met negen gladde of kapotte banden reed. Eén van de banden klapte op het controleterrein.

Politie sleept vrachtwagen in slechte staat afDinsdag was de controle in Kolham, woensdag in Joure en donderdag in Hoogeveen. In totaal zijn 59 overtredingen geconstateerd. De controles waren gericht op de vrachtwagenchauffeur, de lading, vereiste documenten, de technische staat en de rij- en rusttijden.

Overtredingen

In totaal werden 89 vrachtautocombinaties gecontroleerd. Hiervan ging het in 41 gevallen om afvaltransporten. Er zijn in totaal 59 overtredingen geconstateerd. In tien gevallen gingen het over het niet hebben van de juiste documenten of vergunning voor de lading (afvalstoffen of gevaarlijke stoffen). Er is 9 keer proces-verbaal opgemaakt in verband met het Arbeidstijdenbesluit Wegvervoer (rij- en rusttijden of eisen tachograaf). Eén chauffeur is bekeurd voor het zonder vergunning uitoefenen van beroepsvervoer. Hij mocht zijn weg niet vervolgen. Een andere chauffeur reed met een onverzekerde vrachtwagen en moest ter plekke een verzekering afsluiten.

De overige overtredingen betreffen verkeersovertredingen met betrekking tot de lading (17 x), technische mankementen (13x) en overige overtredingen (9x). (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief