Vrachtwagen lekt gevaarlijke stof

592

Vrachtwagen lekt gevaarlijke stofTijdens een technische controle van vrachtauto’s op donderdagavond 11 juli nabij knooppunt Gorinchem, heeft de politie een vrachtauto met een lekkende gevaarlijke stof aangetroffen. De politie controleerde in totaal 20 vrachtauto’s. In zeven gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

De gevaarlijke stof – resten van inkt, lijm, hars en verf – zat in een lekkend vat. De opruimwerkzaamheden ter hoogte van Hardinxveld Giessendam, waar de vrachtauto op een parkeerplaats stond, namen enige tijd in beslag. Hierbij waren brandweer en Rijkswaterstaat bij betrokken. Tegen de buitenlandse chauffeur is proces-verbaal opgemaakt voor het lekken, gebruik verkeerde verpakking van de gevaarlijke stof en het niet bij zich hebben van voldoende brandblussers. De chauffeur kwam uit Litouwen, werkte voor een Pools bedrijf, reed met een Nederlandse oplegger en vervoerde stoffen afkomstig uit Engeland met als eindbestemming Nederland.

Bekeuringen en waarschuwingen
De overige bekeuringen werden uitgeschreven voor getinte ramen, gescheurde remschijven (de buitenlandse chauffeur rekende direct 227 euro af en moest de schijven vervangen), te hoge druk op de koppeling, onvoldoende zicht en twee keer onderzoek tachograaffraude.
Er zijn 4 waarschuwingen uitgedeeld voor het niet naleven van de rij- en rusttijden.