Vrachtwagen in brand gestoken

914

AMERSFOORT In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 augustus zijn op zes verschillende plekken in Amersfoort branden geweest. Er was sprake van branden bij een geparkeerde vrachtwagen en bij containers of kliko’s. De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting en doet onderzoek.

Politie sleept vrachtwagen in slechte staat afIn een tijdsbestek van enkele uren -tussen 0.15 uur en 05.15 uur- kwamen de diverse meldingen bij de politie binnen. De branden vonden verspreid in  Amersfoort plaats. Op het terrein van een bedrijf aan de Soesterweg, nabij de Plataanstraat, stond een geparkeerde vrachtwagen in brand. Iets verderop aan de Soesterweg brandde op dat moment een container. Verder brandden een papiercontainer bij een parkeerplaats aan de Gasthuislaan, drie naast elkaar geplaatste kliko’s aan het Zuiderkruis, een afvalcontainer bij de Meridiaan en afval nabij een ondergrondse container bij de kruising Kattenbroekerweg-Paladijnenweg.

De recherche doet onderzoek. Op de plekken van de branden wordt buurt- en sporenonderzoek gehouden. De komende tijd houdt de politie extra toezicht gericht op branden in de stad.

Verdachte situaties
De politie vraagt getuigen of personen met meer informatie over de brandstichtingen om contact op te nemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844. Anoniem melden van kan via tel. 0800-7000. Bovendien geldt ook wat betreft brandstichtingen, om verdachte situaties direct te melden via 112. Beschikbare beelden van verdachte situaties, die mogelijk in verband met de branden kunnen worden gebracht, zijn welkom op www.politie.nl en kunnen worden toegevoegd bij het doen van een melding via de website van de politie.