Vrachtverkeer makkelijker naar Maastrichtse Beatrixhaven

937

Naar verwachting gaan uiterlijk vrijdagochtend 25 juli de nieuwe wegverbindingen bij knooppunt Kruisdonk – even ten noorden van Maastricht – open voor verkeer. Weggebruikers kunnen dan gemakkelijk en snel wisselen tussen de A2 en de A79.

Bij knooppunt Kruisdonk kan (vracht)verkeer vanaf beide autosnelwegen A2 en A79 via een rechtstreekse verbinding – de Nieuwe Limmelderweg – naar bedrijventerrein Beatrixhaven en het P+R-terrein Maastricht Noord rijden. Vanuit de Beatrixhaven kan verkeer nu terug naar het noorden: naar de A2 richting Eindhoven of de A79 richting Heerlen. Naar het zuiden kan nog niet; deze verbinding wordt pas mogelijk als de tunnel in gebruik is en de aansluitingen bij Geusselt klaar zijn.

Vrachtverkeer makkelijker naar Maastrichtse BeatrixhavenMijlpaal A2 Maastricht

Voor de samenwerkende overheden Rijkswaterstaat, gemeente Maastricht en Meerssen en Provincie Limburg én bouwer Avenue2 is dit een mijlpaal binnen het totale project A2 Maastricht. Dankzij de vernieuwde infrastructuur neemt de verkeersdruk bij kruispunt Geusselt en bij Meerssen (afrit 51 van de A2) al gedeeltelijk af vóór de openstelling van de A2-tunnel, die eind 2016 is voorzien.

Volledige verknoping

Knooppunt Kruisdonk is vanaf nu een volledige verknoping tussen de A2 en A79. Weggebruikers op de A2 vanuit het noorden (Eindhoven) kunnen voortaan direct naar de A79 richting Valkenburg/Heerlen rijden en andersom. Ook is bestemmingsverkeer naar de omliggende wijken mogelijk. Dit alles levert een betere bereikbaarheid en doorstroming op en minder sluipverkeer via de binnenwegen.

Extra afritten en rijroutes

Met de nieuwe wegverbindingen heeft de A2 naar Maastricht een nieuwe afrit erbij gekregen: afrit 52, voor verkeer naar Valkenburg/Heerlen (A79), bedrijventerrein Beatrixhaven, het P+R-terrein Maastricht Noord of naar de wijken Rothem of Amby. Ook de A79 vanuit Maastricht naar Heerlen telt een extra afrit. Verkeer naar Beatrixhaven, Meerssen, Bunde, Amby of Rothem kan vanaf nu afrit 1 nemen. (Bron: RWS)

Meer over de A2 bij Maastricht:
‘Bouwvakkers A4 nog steeds onderbetaald en geïntimideerd’
Bouwers tunnel Maastricht betalen huisvestingskosten Portugezen terug
‘A2 tunnel Maastricht niet te bouwen zonder buitenlanders’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief