Vrachtverkeer in weekeinde niet over de Harmsenbrug

422

Het vrachtverkeer kan in het weekeinde niet over de Harmsenbrug over het Hartelkanaal, maar moet dan omrijden via het wegennet van Voorne-Putten. Met de maatregel wordt gedeeltelijk tegemoetgekomen aan de oproep van de gemeenten in Voorne-Putten om de Harmsenbrug in de zomerperiode volledig vrij te geven voor personenvervoer.

De verkeersmaatregel die Rijkswaterstaat in de zomermaanden treft ten aanzien van de Harmsenbrug levert wat Deltalinqs betreft een goed compromis op voor de Rotterdamse haven. Mede op Vrachtverkeer in weekeinde niet over Harmsenbrugaandringen van Deltalinqs hoeft het vrachtverkeer in deze periode alleen in het weekend om te rijden via het wegennet van Voorne-Putten.

Beste oplossing

Deltalinqs is content met het feit dat het economisch belang van de haven- en transportsector in de afwegingen niet uit het oog is verloren. ‘Berekeningen van het Havenbedrijf Rotterdam, die zowel met Rijkswaterstaat als de gemeenten zijn gedeeld, laten duidelijk zien dat de huidige gedeeltelijke openstelling van de Harmsenbrug, als gevolg van slijtage, voor zowel personen- als vrachtverkeer veruit de beste oplossing biedt.’

Na de problematiek met de Hartelbrug van eind vorig jaar zal de reeds getroffen maatregel de havenbedrijven gelukkig niet opnieuw onevenredig treffen. ‘Deltalinqs zal de uitwerking van de maatregel kritisch blijven volgen en hierover contact onderhouden met Rijkswaterstaat.’ (Bron: Deltalinqs/Foto: Rijkswaterstaat)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief