Vraag naar logistieke professionals stijgt 29 procent

484

De vraag naar logistieke professionals is in het derde kwartaal gestegen met 29% ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar geleden. Dit blijkt uit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de logistieke arbeidsmarkt over het derde kwartaal van dit jaar  van Hilbrand van der Kooi, Competence Director Logistics & Procurement bij Yacht.

Vraag naar logistieke professionals stijgt 29 procent.Opvallend is de flinke stijging in vraag naar logistiek engineers en planners bij de logistiek dienstverleners rondom onze nationale transportas in het zuiden van het land. Bij elkaar opgeteld steeg de vraag in de regio Rotterdam, Breda/Utrecht en Eindhoven in het derde kwartaal met 53% ten opzichte van een jaar geleden.
Naast toename in transport volume door E-commerce activiteiten geeft nu ook de toegenomen bouwproductie de logistiek sector een extra boost. De verwachting is dat ook in de komende maanden de vraag naar supply chain professionals zal blijven stijgen als ook de exportvolumes weer op niveau komen.

Professionalisering

Het toegenomen volume aan kleine orders en retourzendingen, service innovaties en de daarmee samenhangende focus op een perfecte orderfulfilment tegen minimale kosten stellen de sector voor een grotere uitdaging. Binnen de sector is veel aandacht voor ketenintegratie zowel richting industriële klant als consument, warehouse optimalisatie en het verbeteren van de planningscompetentie. Zoals blijkt uit de vacature analyse vertaalt deze focus op procesoptimalisatie zich naar hogere eisen op vakinhoudelijke kennis en persoonlijke competenties van de supply chain professionals. ‘Initiatieven zoals die van Logistiek Brabant en Midpoint Brabant om binnen de sector door samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs professionalisering een impuls te geven zijn hard nodig om goed voorbereid te zijn om de komende groei’, aldus van der Kooi. (Bron: Yacht)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief