Vos Transport gaat intermodaal

639

Vos Transport gaat met de aanschaf van zeventig huckepacktrailers naast het huidige groepage transport inzetten op intermodaal transport. De trailers worden geleverd door Schmitz en worden aanvang 2015 in Deventer verwacht en komen in beheer van de hoofdvestiging.

De inzet van de eerste huckepacktrailers ziet Vos als een test case en hierbij gaat Vos in samenwerking met een aantal bestaande klanten kijken hoe en op welke trajecten deze het beste kunnen worden ingezet. De eerste gesprekken hebben hierover al plaatsgevonden en het positieve karakter van deze gesprekken hebben de Vos Transport verduurzaamt verder en gaat nu ook intermodaalaanzet gegeven voor de daadwerkelijke aanschaf. Belangrijke doelstellingen hierbij zijn kosten reductie en verdere verduurzaming van de trajecten waarop Vos actief is. ‘Het kan alleen altijd nog beter en duurzamer en hier gaan we vol voor’,  aldus directeur Jules Menheere.

Klanten zoeken

Naast het inzetten van de huckepacktrailers op trajecten van bestaande klanten gaat Vos ook opzoek naar nieuwe klanten die in dit traject mee willen en hier de voordelen van inzien. De aansturing  en inzet van deze trailers zal ook plaats kunnen vinden via de vestigingen in Groningen en Ittervoort. Doormiddel van een regionale vertegenwoordiging kan de klant dan ook gebruik maken van deze modaliteit.

Trailers

Naast de aanschaf van de 70 huckepacktrailers heeft Vos dit jaar 100 nieuwe Schmitz trailers aangeschaft die in de tweede helft van 2014 zijn/worden geleverd.  Deze trailers zullen zowel in Ittervoort alswel in Deventer worden ingezet. De aanschaf was deels ter vervanging maar een groot deel is bestemd als uitbreiding van het wagenpark van Vos. Vos is de afgelopen jaren verdrievoudigd en bezit momenteel circa 300 trekkende eenheden en meer dan 400 getrokken eenheden. (Bron: Vos Transport)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief