Vos Logistics maakt weer winst

795

OSS – Logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft vorig jaar 1,1 miljoen euro winst gemaakt. In 2013 werd nog een verlies geleden van 800.000 euro.

Vos Logistics maakt weer winstVos realiseerde in 2014 een omzet van 252,2 miljoen euro. Dat is 1,5 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf groeide vooral in de logistieke dienstverlening en klantspecifieke transportoplossingen. Logistic Services en Cargo zagen het volume toenemen met respectievelijk 10% en 2%. Bij Bulk daalden de volumes per saldo met 4% door de terugval in de petrochemische industrie in Europa. Voor 2015 verwacht Vos Logistics een toename van omzet en resultaat, met name in de logistieke dienstverlening en klantspecifieke transportoplossingen.

Investeren

Vos Logistics investeerde in 2014 ruim vijftien miljoen euro in versterking van de onderneming. Zo zijn er 120 nieuwe trucks ingestroomd, waarvan 3 LNG trucks en 275 nieuwe laadeenheden. Ook is er geïnvesteerd in nieuwe telematica en innovatie van de ICT infrastructuur. In Oss werd een nieuw duurzaam distributiecentrum in gebruik genomen met een opslagcapaciteit van 25.000 m2.

Frank Verhoeven CEO van Vos Logistics: ‘Naast investeringen in rollend materieel, gebouwen en bedrijfsprocessen hebben we onverminderd ingezet op versterking van de kwaliteit van ons team van medewerkers. Hierdoor kunnen wij beter anticiperen op de wensen van klanten met maatwerkgerichte logistieke en transportoplossingen in bestaande en nieuwe marktsegmenten. Dat heeft een positief effect op onze omzetontwikkeling. Zo hebben we binnen Cargo en Logistic services heldere proposities neergezet in consumentengoederen, elektronica en e-commerce en groeien we door in de automotive. In Bulk hebben we onze marktpositie in mineralen versterkt met onze klantspecifieke oplossingen in Nederland en Frankrijk en anticiperen we op groei in de food en feed.’

Minder volatiel

Volgens Verhoeven is in de internationale transportmarkt het kostenaspect vaak doorslaggevend. Toch is hij ervan overtuigd dat in een aantrekkende markt de vraag zich meer zal gaan richten op beschikbare capaciteit en flexibiliteit.

De logistieke dienstverlening is daarentegen minder volatiel. Verhoeven: ‘Hier ligt de nadruk meer op toegevoegde waarde en kwaliteit. Kennis van klant en de dynamiek van de markt waarin zij opereert zijn hier kritische succesfactoren. Naast organische groei streven we in dit marktsegment naar gecontroleerde groei door selectieve overnames.’

Duurzaamheid

De brandstofconsumptie is ook in 2014 verder teruggebracht waardoor de CO2-uitstoot per vervoerde ton/kilometer met 2% daalde naar 0,0379 kg per ton/kilometer. Vos Logistics heeft dit kunnen realiseren door intensieve chauffeurstrainingen te combineren met brandstofmanagement en de toepassing van moderne telematica in de voertuigen. In vijf jaar tijd heeft de onderneming de CO2 -uitstoot van de vloot met 16% en van de gebouwen met 47% teruggebracht. Vos Logistics heeft zich als doel gesteld de totale carbon footprint in 2015 met 20% terug te hebben gebracht ten opzichte van 2009.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief