Vos Logistics breidt in Oss uit met logistiek distributiecentrum

719

Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics bouwt een duurzaam distributiecentrum op industrieterrein De Geer in Oss. Het distributiecentrum is bereikbaar zowel over de weg, via het water (Maas-haven) en per spoor. Met deze uitbreiding komt de totale warehouse capaciteit van Vos Logistics in de Benelux en Duitsland op 170.000 m2.

Het gebouw bestaat uit 24.300 m2 opslagruimte met 33 loadingdocks en faciliteiten voor het laden en lossen van Ecocombi’s, 680 m² kantoorruimte en een mezzanine van 800 m2. Het logistieke centrum wordt gebouwd naar de normen van duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

Uitbreiding
Op 1 oktober 2014 wordt het nieuwe centrum in gebruik genomen. Vos Logistics heeft een optie voor verdere uitbreiding met 2,0 ha. Het distributiecentrum wordt gebouwd door Montea, een investeerder in logistiek vastgoed in de Benelux, in partnership met Bouwbedrijf Van der Maazen uit Oss. Het gebouw wordt voor een periode van zeven jaar gehuurd door Vos Logistics.

Efficiënter
Directeur contract logistics Toine van Gils denkt met de uitbreiding efficiënter en flexibeler te kunnen werken. ‘Hierdoor zijn wij beter in staat onze klanten te faciliteren in hun groeistrategie. De strategische ligging door de goede ontsluiting middels de snelwegen A50 en A59 én met name de nabijheid van de trimodale terminal in Oss voor inkomende- en uitgaande containerstromen zijn belangrijke factoren om mondiale en regionale goederenstromen kostenefficiënt te managen.’

Opsteker
Wethouder Jan van Loon van de gemeente Oss is blij met de keuze voor Oss voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Vos Logistics. ‘De uitbreiding van Vos Logistics is een mooie opsteker voor de werkgelegenheid in de Gemeente Oss. Om de (trimodale) logistieke propositie te ontwikkelen werkt de gemeente nauw samen met logistieke bedrijven binnen het Logistiek Platform Oss. Deze ontwikkeling is voor het gemeentebestuur een bevestiging dat we met de keuze voor logistiek als een van de economische speerpunten in de gemeente Oss een goede weg zijn ingeslagen.’ (Bron: Vos Logistics)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter

 

Vos Logistics breidt in Oss uit met logistiek distributiecentrum