Vopak verbetert opslagcapaciteit benzeen en pygas

567

Vopak Terminal Botlek heeft de verbetering van de opslag voor benzeen en pygas (pyrolyse benzine) afgerond. De nieuwe tanks en infrastructuur voor deze stoffen beantwoorden weer aan de laatste eisen en versterken de positie van de Rotterdamse haven als handelscentrum.

De totale zeegebonden overslag van BTX en pygas in het uitgebreide Rotterdamse aromatencluster bedraagt bijna drie miljoen ton per jaar. Dit betreft de behandeling op terminals, productiefaciliteiten en schip-schip overslag.

Verwarmd
Na de opwaardering biedt Vopak Botlek 56.000 m3 opslagcapaciteit uitsluitend voor benzeen en pygas in veertien tanks van 4.000 m3 elk. Drie Vopak verbetert opslagcapaciteit benzeen en pygas hiervan zijn speciaal voor pygas en acht voor benzeen. In drie tanks kunnen beide stoffen worden opgeslagen. De tanks zijn verwarmd en onderling verbonden voor tank-tank uitwisseling.  Er zijn twee gereserveerde steigers voor zee- en binnenvaarttankers, per product gescheiden pijpleidingen en verbeterde pompcapaciteit. De complete tankput is aangesloten op een dampretoursysteem waardoor er geen emissies in de omgeving kunnen komen.

Handelaren
De verbeterde infrastructuur biedt de handel in aromaten in de ARA regio meer mogelijkheden. Naast de 56.000 m3 opslag exclusief voor benzeen en pygas,  beschikt Vopak Botlek over 44.000 m3 verwarmde tankcapaciteit  voor andere aromaten. De terminal bedient hiermee een aanzienlijk deel van de aromatenhandel in ARA. Het is nu mogelijk om gelijktijdig  benzeen en/of pygas naar verschillende tanks te laden en lossen waardoor de flexibiliteit en efficiëntie vergroot zijn. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief