Vopak Terminal Vlissingen breidt uit

674

Vopak Terminal Vlissingen breidt uitKoninklijke Vopak gaat zijn terminal in de haven van Vlissingen uitbreiden met 36.800 kubieke meter. De terminal heeft een huidige opslagcapaciteit van 131.400 kubieke meter. Door deze uitbreiding kan de terminal volgens Zeeland Seaports zijn positie vasthouden als leidende hub voor LPG en chemische gassen in Noordwest-Europa.

De uitbreiding bestaat uit 6 bovengrondse omwalde zelfdichtende tanks: drie van 7.650 cbm en drie van 4.600 cbm met bijbehorende pijpleidingen en rekken naar spoorlaadstations en steiger 1, met de mogelijkheid om in latere fasen verder uit te breiden. Naar verwachting zal de extra opslagcapaciteit in het vierde kwartaal van 2014 in gebruik worden genomen.

Naar verwachting zal de LPG-aanvoer toenemen, als resultaat van de extra aanvoer vanuit de olie- en gasproductie en het verbod op affakkelen. De toegenomen vraag naar opslag van chemische gassen is ingegeven door een uitbreiding van de productie in Europa en een verwachte wereldwijde onbalans van bepaalde chemische gassen.