Vooral vrachtverkeer heeft veel last van de storm (+ video’s)

588

De herfststorm die momenteel over het land raast zorgt voor grote problemen in het verkeer. Vooral het vrachtverkeer heeft het volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) extra zwaar. Diverse vrachtwagens zijn volgens de VID her en der in het land gekanteld.

‘Door de storm is het bergen van de combinaties een lastige klus’, schrijft de VID. ‘Er moet dan ook veelal worden gewacht tot de storm is afgenomen. Dat is naar verwachting pas rond 14:00 uur. Tot die tijd ondervindt het verkeer hinder van de storm, zowel door afsluitingen als de gevaarlijke rijomstandigheden.

Vooral vrachtverkeer heeft veel last van de stormKantelen
Op de A2 richting Utrecht kantelde een lege vrachtwagen ter hoogte van Maarssen. Hierdoor is er slechts 1 rijstrook beschikbaar.

Ook raakte een chauffeur met zijn combinatie in de problemen op de A29 Bergen op Zoom – Rotterdam. De rijbaan op het knooppunt Hellegatsplein is daardoor dicht. Het verkeer wordt geadviseerd via Breda te rijden, over de A29, A59, A17, A16 en A15.

Matrixborden
Door de storm zijn boven de wisselstrook op de A1 matrixborden kapotgewaaid. De achterkant van de borden scheuren door de harde wind. De wisselstrook is daarom afgesloten. Rijkswaterstaat probeert de borden voor de avondspits te repareren, zodat de wisselstrook tijdens de avondspits gewoon gebruikt kan worden. Of dat ook gaat lukken is vooralsnog niet bekend.

Afsluitingen
Door een omgewaaide boom is de A10-Noord ter hoogte van Amsterdam-Noord afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Coentunnel. De A16 richting Breda is dicht ter hoogte van het knooppunt Ridderkerk-Noord door rommel op de rijbaan. En zuidelijker op de A16 is bij het knooppunt Klaverpolder de rijbaan afgesloten, eveneens door rommel op de rijbaan.

Uit voorzorg is de N57 Middelburg <> Ouddorp (Oosterscheldekering) in beide richtingen afgesloten door de storm. Verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via Bergen op Zoom (A58/A16). (Foto: Jemery Juist via Twitter).

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter