Voor zeventien miljoen aan drugs in container met rozijnen

621

De douane heeft vorige week maandag in de haven van Rotterdam een container onderschept met daarin 764 kilo heroïne. De container was afkomstig uit Iran en beladen met 2.000 dozen rozijnen. Bij een controle ontdekte de douane tussen de dozen rozijnen 771 pakketten heroïne aan. De drugs hebben een groothandelswaarde van ruim zeventien miljoen euro.

Voor zeventien miljoen aan drugs in container met rozijnenDe container met rozijnen is eind vorige week naar een loods in Hagestein gebracht. Van daaruit zouden de rozijnen doorgevoerd worden naar Griekenland of Bulgarije. De politie heeft bij de loods een 69-jarige man uit Hagestein en een 33-jarige man uit Leerdam aangehouden. Zij waren op dat moment bezig met het lossen van de lading rozijnen.

Doorzoekingen
De woning van de 69-jarige man en de daarbij aangrenzende loods zijn door de politie doorzocht. Hierbij heeft de politie telefoons, administratie, computers en twee stroomstoopwapens in beslag genomen.

De 69-jarige man is maandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld. De andere verdachte is in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek. (Bron: OM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief