Voor ruim 12.000 euro aan boetes bij weginspecties Benelux

495

Bij een gezamenlijke controle op donderdag 5 juni hebben de inspecties uit de Benelux-landen voor in ruim 12.000 euro aan boetes uitgeschreven. De inspecties controleerden tegelijkertijd in het Belgische Wetteren, het Luxemburgse Mertert en het Nederlndse Moerdijk.

Tijdens de inspecties werden vrachtwagens gericht gecontroleerd op naleving van ladingzekerheid, de tachograaf, de rij- en rusttijden, Voor ruim 12.000 euro aan boetes bij actie inspecties Beneluxvervoersdocumenten en transport van gevaarlijke stoffen.

De inspecteurs controleerden veertig vrachtwagens. Bij zestien voertuigen werden overtredingen vastgesteld. In negen gevallen mochten de bestuurders hun rit niet verder zetten. In totaal is er gezamenlijk aan 12.240 euro aan boetes geïnd.

Drie weginspecties

De drie partnerlanden houden dit jaar drie gezamenlijke weginspecties. Met wegcontroles willen de inspecties naleving van de regels bevorderen en hiermee bijdragen aan een gezonde concurrentie tussen transporteurs en correcte arbeidsomstandigheden voor chauffeurs. (Bron: IL&T)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief