Voor bijna zeventig miljoen aan drugs in Vlissingse havens

575

VLISSINGEN – In 2014 werd ruim 1.387 kilo cocaïne met een straatwaarde van 69,4 miljoen euro aangetroffen in en bij de havens van Vlissingen. Dit is een daling ten opzichte van 2013. Toen werd ruim 4.500 kilo cocaïne onderschept.

Havenbedrijven Vlissingen gaan restwarmte met elkaar delenHet overgrote deel van de partijen werd opgespoord door de douane. De vangsten variëren van één kilo tot honderden kilo’s drugs. De harddrugs werden vaak aangetroffen in containers of in dozen tussen de bananen. Opmerkelijk was een partij van ruim 1.200 kilo cocaïne die op 9 december drijvend in de Westerschelde bij Borssele werd aangetroffen. In deze zaak is een aanhouding verricht. De verdachte zit in voorlopige hechtenis. Het onderzoek in deze zaak door de SOZ-partners loopt nog.

Samenwerking

Voor de opsporing van verdovende middelen in de Zeeuwse havens wordt nauw samengewerkt door het SOZ (Samenwerking Overeenkomst Zeeland). Hierbij wisselen partners (politie, KMar, douane, FIOD en OM) informatie aan elkaar uit waardoor een integrale aanpak in het havengebied mogelijk wordt. Het doel van deze intensieve samenwerking is de drugshandel een halt toe te roepen. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief