Voor acht miljoen aan drugs in tassen op Tweede Maasvlakte

847

ROTTERDAM – Beveiligers van een groot containeroverslagbedrijf op de Rotterdamse Maasvlakte hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een grote hoeveelheid drugs gevonden. In totaal zijn tien tassen met zo’n 230 kilo cocaïne gevonden. De ruim cocaïne heeft een waarde van ruim acht miljoen euro en werd vernietigd.

500 kilo cocaïne in containerHet bedrijf was gesloten in verband met de feestdagen. Even na middernacht ontdekten de beveiligers enkele tassen. Onmiddellijk werden politie en Douane gewaarschuwd. Die waren snel ter plaatse. Onder andere met een helikopter en honden werd op het terrein gezocht naar de mensen die kennelijk met de tassen aan het slepen waren. Die werden niet gevonden. Wel werden twee gaten gevonden die in het hek rondom het terrein waren geknipt. Bij een van die gaten werden ook enkele tassen gevonden.

Het Hit and Run Cargoteam (HARC), een samenwerkingsverband van Douane, Fiod en Zeehavenpolitie, stelt een onderzoek in naar de herkomst van de drugs, en de mensen die bij de smokkel betrokken zijn. (Bron: OM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief