IHC haalt voor 350 miljoen euro aan nieuwe orders binnen

807

IHC Merwede heeft voor 350 miljoen euro aan orders binnengehaald. Het gaat om zowel baggerschepen als offshoreschepen en materieel.

IHC Merwede zegt spoedig te beginnen met de bouw van het grootste baggerschip dat het bedrijf ooit heeft gebouwd voor een Chinese klant. Opdrachtgever is het Chinese CCCC Guangzhou Dredging Company Voor 350 miljoen euro aan orders voor IHC Merwede(GDC). IHC vindt het opmerkelijk dat het schip op een Nederlandse werf wordt gebouwd. ‘De thuisbasis van het bedrijf is met China toch een land waar voldoende kennis van scheepsbouw veel aanwezig is.’
Naast het grote baggerschip, gaat IHC ook nog dertien kleinere baggerschepen bouwen.

Simulator
Huta Marine Works uit Jeddah gaf IHC Merwede de opdracht voor de bouw en het leveren van een baggersimulator. Deze simulator is nu in aanbouw op de werf van IHC in Kinderdijk.

Sapura Navegação Marítima bestelde bij IHC een pijpenlegger van 300-ton. Dit schip gaat flexibele pijpen leggen in Braziliaanse wateren. Petrofac bestele een pijpleg systeem van 2.000 ton. Deze wordt op een nieuwe te bouwen schip gebouwd om in 2016 pijpen te gaan leggen in wateren met een diepte van drie kilometer. (Bron: IHC Merwede)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter