Voor 25 miljoen 500 meter nieuwe kade in haven Enschede

727

De gemeente Enschede heeft 9 januari met Metaal Recycling Twente (MRT), Hein Heun en Huiskamp Transport een overeenkomst getekend voor nieuwe kades in de haven van Enschede. Rond de zomer van 2014 wordt begonnen met de aanleg van de nieuwe kades.

Voor 25 miljoen 500 meter nieuwe kade in EnschedeDe firma Huiskamp investeert in een kade van 80 meter lang en Metaal Recycling Twente krijgt een kade van 100 meter. Hein Heun legt een kade aan van 225 meter. De gemeente Enschede legt zelf een kade van 100 meter lengte aan, waarmee een nieuw nat bedrijfskavel wordt gerealiseerd aan de kop van de Ossenboer, naast Apollo Vredestein. Daarvoor wordt 5000m2 van het bestaande kanaal gedempt (een hoek wordt rechtgetrokken), waardoor een nieuwe natte bedrijfskavel ontstaat van circa 10.000 m2 met een kade van 100 meter lengte. Dit kavel wordt door de gemeente in erfpacht uitgegeven.

25 miljoen euro
De aanleg van de kades kost in totaal 25 miljoen euro. De ondernemers investeren zelf zo’n acht miljoen euro. Gemeente en overheden investeren circa zeventien miljoen euro in  herverkaveling, baggerwerk en de aanleg van nieuwe kades. (Bron: Gemeente Enschede)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter