Voor 175 miljoen aan opdrachten voor Dockwise

691

Voor 175 miljoen aan opdrachten voor Dockwise Dockwise heeft onlangs een groot aantal nieuwe contracten verworven voor zowel zwaar transport over zee als transport- en installatiediensten (T&I). De contracten  hebben een gezamenlijke waarde van circa USD 175 miljoen. Dat maakte moederbedrijf Boskalis bekend.

Dockwise haalde verschillende kortetermijncontracten voor zwaar maritiem transport binnen, voornamelijk voor het vervoer van jack-up boorplatformen. Een van de contracten betreft het vervoer van grote moderne platforms van Singapore naar Brazilië op de Dockwise Vanguard.

Verder zijn er vier langetermijncontracten voor zwaar transport over zee verworven. Dockwise gaat een jacket met topside naar Maleisië vervoeren en daar de 15.000 MT wegende topside door middel van een float-over installeren; een vast productieplatform voor Statoil vervoeren van Zuid-Korea naar Noorwegen (2016) en de installatie van de topside voor het Aasta Hansteen-veld in de Noordzee uitvoeren door middel van een float-over waarbij twee pontons zullen worden ingezet (2015). Voor het vierde contract zal de Dockwise Vanguard, ’s werelds grootste halfafzinkbare zwaar transportschip, worden ingezet. De Dockwise Vanguard zal een FPSO (Floating Production,Storage and Offloading unit) vanuit het Verre Oosten naar West-Afrika transporteren (2016).

twitter