Volvo zet 400 miljoen euro opzij voor mogelijke EU-boete

681

GOTHENBURG – Volvo heeft een voorziening van 400 miljoen getroffen voor een eventuele boete van Europa vanwege mogelijke prijsafspraken tussen truckbouwers. De voorziening heeft negatieve gevolgen voor het resultaat van Volvo Trucks over het vierde kwartaal.

Volvo met FH Light Concept truck en Volvo FMX op Transport Compleet HardenbergDe Europese Commissie (EC) maakte vorige week bekend aanwijzingen te hebben dat Europese vrachtwagenfabrikanten onderling prijsafspraken hebben gemaakt. Het kartel zou fabrikanten van zware en middelzware trucks betreffen.

Onzeker

‘Hoewel het onderzoek nog steeds loopt en er nog steeds onzekerheden zijn over de uiteindelijke conclusie van de Europese Commissie en de uiteindelijke boete, hebben we toch deze voorziening getroffen’, schrijft Volvo in een persbericht. ‘We volgen het onderzoek nauwlettend en passen zo mogelijk de voorziening gedurende de procedure aan.’

Tien procent

De Europese Commissie heeft de fabrikanten die worden verdacht van het overtreden van de Europese mededingingsregels inmiddels allemaal een brief gestuurd. Dit betekent overigens nog niet dat ze ook strafbare feiten hebben gepleegd.

De betreffende truckbouwers kunnen bij bewezen prijsafspraken een boete krijgen van tien procent van de wereldwijde jaaromzet. De fabrikanten kunnen schriftelijk reageren op de brief, maar kunnen ook een zitting aanvragen voor afgevaardigden van de Europese Commissie en nationale mededingingsautoriteiten. (Bron: Volvo)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief