Volvo-truck opgejaagd door kudde dolle stieren

800

Volvo Trucks brengt opnieuw een film uit in de reeks met spectaculaire tests. In de nieuwste film The Chase vervult precisiechauffeur Rob Hunt, beroemd om zijn rollen in verschillende Hollywood-producties, een belangrijke rol. Het is zijn taak om de Volvo FL-distributietruck door de smalle straatjes en scherpe bochten in het middeleeuwse Spaanse plaatsje Ciudad Rodrigo te sturen; daarbij achtervolgd door een kudde dolle stieren.

Volvo-truck opgejaagd door kudde dolle stierenIn The Chase wil Volvo Trucks laten zien hoe eenvoudig met de nieuwe 12-tons truck kan worden gemanoeuvreerd in een veeleisende stedelijke omgeving. ‘Het is een oud stadje met nauwe straatjes en glibberige stenen. Dat we daarbij ook nog achterna worden gezeten door stieren, maakt het tot een ware uitdaging’, zegt Rob Hunt.

Voorblijven
Tijdens de test moest Hunt een snelheid houden van ten minste 30 kilometer per uur om de stieren voor te blijven. Op bepaalde gedeelten van het parcours waren de straatjes zo nauw dat Rob zijn spiegels moest inklappen. ‘De stieren liepen constant vrij hard en kwamen enkele keren echt heel dichtbij, maar de truck nam de bochten uitstekend, zodat het eigenlijk alleen op sturen aankwam’, verklaart hij.

Veiligheid
De veiligheid van mens en dier stond voorop tijdens de spectaculaire race. Alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen werden getroffen. ‘Het grootste gevaar was dat we in een stad waren. Het was live en we moesten zorgen dat het veilig was voor zowel de mensen als de dieren. Met de grote spiegels had ik goed zicht op de stieren en de stierenlopers achter mij zodat ik een veilige afstand kon aanhouden’, zegt Rob Hunt.

Volgens Volvo genieten de stieren nu van hun rust op een boerderij buiten Guadalajara.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter