Volvo presenteert I-Shift Dual Clutch op Transport Compleet

504

Van 2 tot en met 4 september is Volvo Trucks weer vertegenwoordigd op Transport Compleet in Gorinchem. Op de stand zijn een Volvo FH Volvo Ocean Race editie en een Volvo FH16 Euro 6 te bewonderen. Daarnaast presenteert Volvo Trucks haar I-Shift Dual Clutch: de eerste versnellingsbak op de markt met een dubbel koppelingssysteem voor zware trucks.

I-Shift Dual Clutch is een nieuwe manier van schakelen zonder vermogensverlies waarbij het koppel niet wordt onderbroken, de truck dus geen snelheid verliest tijdens het schakelen en het comfort wordt vergroot. De versnellingsbak bestaat uit twee prise-assen en een dubbele koppeling. Dit betekent dat de twee versnellingen tegelijkertijd kunnen worden gekozen. De koppeling bepaalt welke versnelling Volvo presenteert I-Shift Dual Clutch op Transport Compleetactief is. I-Shift Dual Clutch is vooral effectief  in omstandigheden waarbij de treingewichten hoog zijn en er veel moet worden geschakeld, zoals op hellingen en wegen met veel bochten.

Grote verandering

‘I-Shift Dual Clutch betekent een grote verandering bij transporten met levende lading of vloeistoffen’, verklaart manager Wijnand van den Brink, bij Volvo Trucks Nederland. ‘Dit geldt overigens voor alle transporten met lading, die gevoelig is voor schokken ten gevolge van de koppelonderbreking in de aandrijflijn, bijvoorbeeld snijbloemen. Door het nauwelijks merkbare schakelen worden minder bewegingen in de lading zelf veroorzaakt. Dankzij de efficiënte krachtoverbrenging van het I-Shift Dual Clutch-systeem komen trucks minder snel vast te zitten op onverharde of oneffen wegen, zoals bij het vervoeren van hout in de bossen. Maar het allergrootste voordeel van de nieuwe versnellingsbak is het ultieme chauffeurscomfort.’

I-Shift Dual Clutch is vanaf het najaar van 2014 leverbaar voor de Volvo FH met Euro 6 D13-motoren en 460, 500 en 540 pk.

Volvo FH16 Euro 6

Op de Volvo-stand is ook een Volvo FH16 Euro 6 te zien. Deze truck is geschikt voor alle transporten in het zware segment en voor internationaal transport, waarbij een hoge gemiddelde snelheid vereist is. De nieuwe Euro 6-motorenreeks omvat drie vermogens: 750 pk (3.550 Nm), 650 pk (3.150 Nm) en 550 pk (2.900/2800 Nm). De motor biedt niet alleen lagere emissies, maar ook een hoger koppel bij een lager toerental, krachtigere motorrem en is stiller in uitvoering.

Op Transport Compleet wordt Volvo Trucks vertegenwoordigd door de Volvo Trucks-dealers Van Dijk Groep, Bluekens Trucks en Bus en Volvo Group Truck Center. Bezoek ons op standnummer 285. (Bron: Volvo Trucks)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief