Volvo op zoek naar de zuinigste chauffeur van de wereld

536

Volvo Trucks is op zoek naar de zuinigste chauffeur van de wereld. De Drivers’ Fuel Challenge begint in februari. De winnaars worden in juni en september bekend tijdens een nationale en daaropvolgende internationale finale.

Chauffeurs die een praktijkopleiding volgen bij Volvo Trucks kunnen deelnemen aan de Drivers’ Fuel Challenge. Zij dienen zich binnen een week na hun  praktijktraining in te schrijven. Deelname aan de Challenge is kosteloos. Iedere maand van februari t/m mei worden drie winnaars geselecteerd. Het totaal aantal Nederlandse deelnemers ligt naar schatting rond de 450.

Volvo op zoek naar de zuinigste chauffeur van de wereldWildcard
Voor de chauffeur die door anderen wordt aangewezen als goede en zuinige chauffeur is een Wildcard voor de nationale semi-finale beschikbaar. Via online media zoals Facebook en Twitter, kan een bedrijf of persoon iemand opgeven voor deze Wildcard. Uit alle inzendingen wordt één chauffeur ingeloot. Hij of zij mag naar de semi-finale en daar meestrijden voor de reis naar Zweden.

Totaal kwalificeren twaalf chauffeurs zich voor de nationale semi-finale in juni in Nederland. De chauffeur die de nationale finale wint, gaat naar de finale in Gotenburg die plaats vindt op 19 september. Hier strijden chauffeurs vanuit de hele wereld voor de titel de zuinigste rijder ter wereld.

Fuel Coaching
Niet alleen de winnende chauffeur van de nationale finale valt in de prijzen. Ook zijn of haar transportbedrijf wint een speciale Fuel Coaching. ‘Zo worden ook de andere chauffeurs binnen het bedrijf gemotiveerd en gecoacht om zuinig te rijden’, verklaart Kamphuis. (Bron: Volvo)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter