Volvo onderzoekt verplaatsen productie van Zweden naar Gent

602

Volvo is aan het onderzoeken of een deel van de productie van trucks in het Zweedse Göteborg verplaatst kan worden naar het Belgische Gent. Dat meldt de Zweedse krant Svenska Dagbladet. De verplaatsing kan 500 werknemers hun baan kosten.

Volvo onderzoekt verplaatsen productie van Zweden naar GentVolvo wil meer rentabiliteit op de lange termijn en is daarom een kostenbesparingsprogramma van bijna een half miljard euro begonnen over drie jaar. Hiervoor worden onder meer staffuncties verplaatst, maar Volvo blijkt volgens de krant ook bezig te zijn met een uitgebreider onderzoek. Volvo komt in oktober met de uitkomsten van het onderzoek.

Vier onderdelen
Het onderzoek omvat volgens Svenska Dagbladet vier onderdelen. Het eerste deel onderzoekt de verplaatsing van de montage van de cabines. Dat gebeurt nu nog in Umeå. Een tweede deel is om de fabrieken in Gent en Göteborg te optimaliseren. Dat zou inhouden dat Volvo de productie van complete vrachtwagens verplaatst van Göteborg naar Gent . Het derde deel betreft het verhuizen van de productie van middelzware vrachtwagens op een productielijn in Blainville. Het vierde en laatste deel is een logistieke studie.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter