Volvo met FH Light Concept truck en Volvo FMX op Transport Compleet Hardenberg

722

Volvo Trucks is ook dit jaar weer vertegenwoordigd op Transport Compleet in Hardenberg van 18 tot en met 20 maart. Op de Volvo-stand zijn een FH Light Concept truck en een Volvo FMX te bewonderen. Ook zijn diverse andere Volvo Trucks-modellen aanwezig op de beurs waaronder een FM Methaan-Diesel, een FE en een FL Easy Concept truck.

De Volvo FM 460 Methaan-Diesel betekent een enorme stap voorwaarts op het gebied van zware trucks op vloeibaar gas (LNG – Liquified Natural Gas) in combinatie met diesel. Hierdoor is duurzaamheid ook in de transportwereld een feit. Daarnaast blijven de positieve eigenschappen van de dieselmotor behouden zoals een hoge trekkracht bij lage toeren en een goed brandstofverbruik.

Volvo met FH Light Concept truck en Volvo FMX op Transport Compleet HardenbergInmiddels rijden er in Nederland ruim 50 Volvo FM Methaan-Diesel trucks, waarmee in totaal al meer dan 5.000.000 km is gereden. De trucks rijden in verschillende soorten inzet, van supermarktdistributie, bloemenvervoer tot bulk- en tanktransport. Ook bij de LNG stations gaan de ontwikkelingen door. Op zo’n acht plaatsen kan in Nederland inmiddels LNG getankt worden en de komende jaren zal dat aantal gestaag toenemen.

LNG demodagen
LNG demodagen
Tijdens de beurs organiseert LNG24 in samenwerking met onder andere Volvo Trucks de LNG demodagen. Van 14.00 tot 18:00 kunnen bezoekers op het buitenterrein van de evenementenhal terecht voor uitgebreide informatie over alle ontwikkelingen rondom LNG. Meer informatie is te vinden op www.lng24.com/lngdemodagen.  Daarnaast is er op woensdagochtend een congres, georganiseerd door Truck van de Toekomst, over de ervaringen met LNG.

Volvo Light Concept truck
In veel transportsegmenten, maar met name in het bulk- en tankransport is iedere extra kilo lading van essentieel belang. Volvo Trucks is er met de Light Concept truck in geslaagd het gewicht van de nieuwe FH en FM met minimaal 123 kilo terug te brengen door het introduceren van een gewichtsgeoptimaliseerd chassis en enkele gewichtsbesparende oplossingen.

Volvo FL Easy Concept truck
De Volvo FL Easy Concept truck heeft als doel de eigenaar tijd en moeite te besparen en hem of haar te ontzorgen. De Easy Concept trucks beschikken over een kwalitatief hoogwaardige opbouw met laadklep. De truck is comfortabel en veilig en heeft een eenvoudige instap, ergonomische stoel en een uitstekende zicht. Daarnaast is de truck uitgerust met Volvo’s automatisch schakelende versnellingsbak I-Sync.

De Volvo FL Easy Concept trucks kunnen geleverd worden met een compleet pakket diensten die een zorgeloze inzet garanderen. Van reparatie en onderhoud, financiering, verzekering tot een chauffeurstraining. De eigenaar hoeft de truck alleen te laden en te rijden.

Volvo FMX
De dagelijkse werkomstandigheden voor chauffeurs van bouwtrucks stonden centraal tijdens het ontwikkelen van de nieuwe Volvo FMX. Het interieur van de cabine is compleet opnieuw ontworpen en een aantal innovaties maken het werk van de chauffeurs gemakkelijker en efficiënter.

Met een bodemvrijheid van 300 mm is de truck geschikt voor werkelijk alle terreinen. Aangezien de stabilisatorstang in het tandemstel is geplaatst, heeft het voertuig een uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd bevinden er zich geen onbeschermde ophangingsonderdelen achter de laatste as van de truck. Het rijden met een zwaarbeladen FMX gaat moeiteloos dankzij een nieuwe technologie: Volvo Dynamic Steering. Een elektronisch aangestuurde elektromotor die op het stuurhuis is gemonteerd, is de grote technologische innovatie. De elektromotor, die samenwerkt met de hydraulische stuurbekrachtiging, wordt duizenden keren per seconde aangestuurd door de elektronische regeleenheid.

Op Transport Compleet kunt u niet alleen trucks en noviteiten bewonderen, maar ook kennis maken met de dealers Nijwa Groep B.V., Harbers Trucks, M.S. de Vries en Zonen B.V. en Paashuis Bedrijfswagens B.V. Zij kunnen u alles vertellen over onze nieuwe trucks. Bezoek ons in hal 5, standnummer 535.

Volg TotaalTrans op Twitter