Volvo levert FH met lage cabine

389

BEESD – De Volvo FH en de Volvo FH16 zijn nu verkrijgbaar met een extra laag dak, speciaal ontworpen voor veeleisende mijnbouwactiviteiten. Voor de Nederlandse markt is deze lage cabine geschikt voor toepassingen met uitstekende lading: bijvoorbeeld het vervoer van stro en transport waarbij een kraan over de cabine uitsteekt.

Volvo levert FH met lage cabine‘Bepaalde klanten hebben een lage cabine en een hoog laadvermogen nodig’, zegt Roger Brorsson, productmanager voor Volvo FH bij Volvo Trucks. ‘Dankzij de Volvo FH en de Volvo FH16 met lage cabine kunnen zij nu kiezen voor een truck met een vermogen tot 750 pk en een hoog toelaatbaar treingewicht.’

Houtkraan

De Volvo FH en de Volvo FH 16 met lage cabine hebben hetzelfde comfort en dezelfde aandrijflijn en flexibiliteit als de versies met andere cabines, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Het dak werd met 190 mm verlaagd en is helemaal vlak, want antennes en andere apparatuur werden verplaatst. Met een potentiële totale hoogte van 3,2 meter is deze versie geschikt voor mijntunnels, die een wettelijk maximale hoogte hebben van 3,4 meter.

Klanten uit de mijnsector kunnen dus volop de kracht en het laadvermogen van de Volvo FH benutten om hun productiviteit te verhogen. Dankzij het lage, vlakke dak is het eenvoudiger om een houtkraan te installeren, die zich in transportpositie boven de cabine bevindt. Met deze configuratie is het bovendien eenvoudiger om materialen vóór de cabine te heffen.

Extra dakbescherming

Voor extra veiligheid en bescherming tegen vallende stenen en andere gevaren is er een aluminium dakbescherming verkrijgbaar als optie. Die maakt de cabine slechts 15 mm hoger en biedt niet alleen meer bescherming aan chauffeur en vrachtwagen, maar reduceert ook het geluid in de cabine.

De Volvo FH en de Volvo FH16 met laag cabinedak zijn vanaf december 2014 verkrijgbaar. (Bron: Volvo)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief