Volvo komt met Dynafleet App voor vrachtwagenchauffeurs

623

Volvo Trucks heeft een Dynafleet app uitgebracht. Met de app ontvangt de chauffeur terugkoppeling over zijn rijgedrag om zo de brandstofkosten te verminderen.

De nieuwe App voor chauffeurs is onderdeel van Volvo’s transport informatie systeem Dynafleet. Informatie die eerder alleen beschikbaar was voor het transportbedrijf is nu ook beschikbaar voor de chauffeur.

Volvo komt met Dynafleet App voor chauffeurs‘Met de nieuwe App kunnen chauffeurs zelf zien hoe efficiënt ze rijden, hun resultaten vergelijken met die van collega’s en hun rijtechniek verder verbeteren, verklaart Berend Kamphuis, manager transport solutions bij Volvo Trucks Nederland.

Prikkels
Een van de functies van de App – de Fuel Efficiency Score – beoordeelt de prestatie van de chauffeur op vier gebieden die de impact van het brandstofverbruik beïnvloeden: anticiperend rij- en remgedrag, motor en versnellingsbakgebruik, aanpassen van snelheid en stilstand. De resultaten worden samengevoegd en laten een totaalscore zien. ‘Het idee is om prikkels te geven die leiden tot een goed geplande en veilige rijstijl. Een rijstijl die een laag verbruik en lage emissies geeft en waardoor het voertuig lagere operationele kosten heeft.’

De Dynafleet App is beschikbaar voor iPhones en iPads in verschillende Europese markten. De App kan gebruikt worden in combinatie met diverse Dynafleet abonnementen.

Dynafleet
Dynafleet is een transport informatie systeem dat chauffeurs en transportbedrijven helpt bij een nog efficiënter gebruik van hun voertuigen. Dynafleet is momenteel beschikbaar in Europa, Brazilië en Australië. Op dit moment heeft Dynafleet 55.000 abonnementen. (Bron: Volvo)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter