Volvo-klant meest tevreden over Van Dijk

1867

WOERDEN – Autobedrijf Van Dijk is opnieuw verkozen tot winnaar in het klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks. In het jaarlijkse onderzoek genaamd REx (Retail Excellence) bereikte de dealer de beste resultaten.

Volvo-klant meest tevreden over Van Dijk Volvo Trucks-dealergroep Van Dijk heeft vestigingen in Woerden, Utrecht en Culemborg. Algemeen directeur George Seitzinger benadrukt het belang van de behaalde onderscheiding: ‘We zijn altijd blij met deze onderscheiding, omdat er geen mooiere waardering is dan de waardering van onze klanten voor onze medewerkers.’ De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een dealerbijeenkomst van Volvo Trucks Nederland uitgereikt.

Veertien vragen

Sinds 2013 staat het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks-dealers bekend onder de naam REx, wat staat voor ‘Retail Excellence’. Het is een onderzoek dat in opdracht van Volvo in heel Europa wordt uitgevoerd op dezelfde wijze. In veertien vragen vragen onderzoekt Volvo de loyaliteit en tevredenheid van haar klanten over de Volvo Trucks-dealer. Klanten geven een rapportcijfer van 1 tot en met 10. De vragen zijn onderverdeeld in de categorieën Sales, Delivery, Workshop en Parts. Een klant die een werkplaats heeft bezocht of een nieuwe truck geleverd heeft gekregen, wordt direct in het navolgende kwartaal gebeld. Het onderzoek wordt als telefonisch interview in opdracht van Volvo uitgevoerd door TNS NIPO. In 2014 zijn 1.811 interviews afgenomen.

Kwaliteit belangrijk

Tineke van Lier, REx verantwoordelijke bij Volvo Trucks Nederland, vertelt: ‘Dealers kunnen direct na het interview zien hoe hun klant de service en dienstverlening beoordeelt. Dit geeft hen de mogelijkheid om de dienstverlening continu te optimalseren. Indien een klant een vraag met een onvoldoende beantwoordt, ontvangt de dealer een e-mail waardoor een eventueel probleem snel kan worden opgelost.’
Dealers kunnen inloggen op een eigen portal en daar real time data bijhouden van het onderzoek. Dit maakt het een zeer goed hulpmiddel om de kwaliteit en de dienstverlening van het dealerbedrijf verder te verbeteren. Ook bieden de uitkomsten van het onderzoek een belangrijke leidraad bij het opstellen van het businessplan van de dealer.

Van Dijk Groep

Van Dijk Groep is Volvo Trucks-dealer in Woerden, Utrecht en Culemborg. Daarnaast zijn er trailerservice, carrosserieservice en traileronderdelen activiteiten gevestigd in Veenendaal en Geldermalsen. Van Dijk Groep was ook al winnaar van het onderzoek in 2009, 2010, 2011 en 2013.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief