Volvo introduceert strekrem voor FH- en FM-combinaties

634

Volvo Trucks komt in 2014 met de strekrem voor Volvo FH- en FM-combinaties met opleggers. De strekrem zorgt ervoor dat de aanhanger automatisch op gladde winterse wegen en afdalingen wordt afgeremd en dat de combinatie weer recht wordt getrokken.

De strekrem is een aanvulling op het elektronische stabiliteitsprogramma (Electronic Stability Program – ESP). Terwijl ESP het beste werkt bij hogere snelheden, werkt de strekrem alleen bij snelheden onder 40 km/u. Beide systemen dragen bij tot een betere stabiliteit en gemakkelijker sturen.

‘Uitermate vervelend’
‘Zelfs als de chauffeur erin slaagt om de situatie onder controle te houden, kan het uitermate vervelend zijn voor het tegemoetkomende verkeer en de chauffeur wanneer de combinatie ineens van zijn bedoelde route afraakt op een afdaling’, aldus Mats Sabelström, specialist op het gebied van remmen bij Volvo Trucks. ‘Je zou de strekrem een soort ESP voor lage snelheden kunnen noemen. Als de combinatie een afdaling nadert, kan de chauffeur het systeem handmatig inschakelen. Als de chauffeur het gaspedaal loslaat, wordt de aanhanger op de hele afdaling automatisch op een pompende manier afgeremd totdat de helling voorbij is en de snelheid weer omhoog kan.’ (Bron: Volvo Trucks)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter