Volvo introduceert de light truck

579

Volvo komt met een light versie van de FH en FM truck. Volvo Trucks wist het gewicht van deze trucks met minimaal 123 kilo terug te brengen door een gewichtsgeoptimaliseerd chassis en enkele gewichtsbesparende oplossingen.

Volvo introduceert de light truckZo kunnen de Volvo FH en FM Light Concept extra voorzien worden van aluminium luchtketels, monoleaf voorveren en aluminium beugel voor licht- en luchtaansluitingen achter de cabine.

Geen Globetrotter
De Volvo FH 4x2T Globetrotter Euro 6 kan gespecificeerd worden met een eigen gewicht van 6.537 kilo inclusief volle AdBlue-tank en versnellingsbak PTO. Lichtere specificaties zijn ook mogelijk. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een slaapcabine in plaats van een Globetrotter cabine kan een extra gewichtsreductie worden behaald van 45 kilo. Het Light Concept is ook beschikbaar voor de nieuwe Volvo FM die al lichter was dan zijn voorganger. De Volvo FM11 4x2T Globetrotter is hierdoor leverbaar met een eigen gewicht van 6.258 kilo.

‘Beter concept’
‘Met deze lichte truck verwachten wij een nog beter concept neer te zetten bij klanten in gewichtgevoelige segmenten. We bieden nu een volledig vernieuwd model in een lichtere versie met veiligheid, comfort en ergonomie op hetzelfde hoge niveau als men van ons kan verwachten’, verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks Volvo Trucks Nederland.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter