Volvo Fuel Concept op Carrosserie Vakdagen in Venray

667

Volvo Trucks-dealer Nebim is dit jaar aanwezig op de Carrosserie Vakdagen in Venray met de Volvo Fuel Concept truck die beschikt over een aantal brandstofbesparende functies en diensten. Met de Fuel Concept truck kan volgens Volvo een brandstofbesparing van 10% worden gerealiseerd.

De Fuel Concept truck is ontworpen om zo zuinig mogelijk te rijden en voorzien van brandstofbesparende functies, zoals het Airflow-pakket (- 9%), I-Shift (bespaart 7% vergeleken met een handmatig geschakelde versnellingsbak) en de intelligente cruise control, I-Cruise.

I-See
De grootste besparing kan worden behaald bij het combineren van I-See, die wegen onthoudt om op het meest gunstige moment te schakelen, accelereren of remmen en de nieuwe ontwikkeling I-Torque. Deze aandrijflijn biedt een Volvo Fuel Concept op Carrosserie Vakdagen in Venrayhoog vermogen bij lage toerentallen wat resulteert in een stillere werking, minder brandstofinspuitingen en verbrandingen, minder wrijving, betere rijeigenschappen en een lager brandstofverbruik.

‘Brandstof beslaat tot 35% van de kosten van een bedrijf’, verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks, Volvo Trucks Nederland. ‘Besparen op deze kosten is daarom van essentieel belang. Bovendien heeft brandstof een grote impact op het milieu en dat gaat ons natuurlijk allemaal aan.’

Brandstofbesparende diensten
De Fuel Concept truck beschikt daarnaast over een aantal brandstofbesparende diensten:
· Fuel Advice helpt klanten hun brandstofverbruik terug te dringen tot 5%
· Dynafleet zorgt ervoor dat klanten in staat zijn hun transporten op ieder moment te zien en controleren om bij te dragen aan een efficiëntere planning
· Chauffeurstrainingen motiveren chauffeurs, verhogen de efficiency en verbeteren de kwaliteit van het bedrijf

Bezoek Volvo Trucks Nederland en Nebim Groep BV van 12 t/m 14 november 2013 op de Carrosserie Vakdagen Venray op standnummer 115.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter