Volvo FH wint Duitse Fehrenkötter-Test

689

HANNOVER – De Volvo FH 460 HEEFT de bekende Duitse Fehrenkötter-Test heeft gewonnen. Alle zeven grote Europese truckfabrikanten namen deel aan de praktijktest waarbij gemiddeld 320.000 kilometer werd afgelegd gedurende een periode van 30 maanden. De winnaar van de test werd bekendgemaakt op de IAA in Hannover.

fehrenko%cc%88tter-test_1_lowresDe grote praktijktest waaraan alle zeven grote Europese merken deelnemen, wordt door het Duitse transportbedrijf Fehrenkötter uitgevoerd onder begeleiding van DEKRA. Naast het brandstofverbruik, worden de investering, onderhoudskosten, de chauffeurservaring en restwaarde meegewogen in het eindoordeel.

Onder 30 liter
De Volvo FH met 460 pk kwam overtuigend als winnaar uit de test naar voren. De truck bleek met een verbruik van 28,93 liter per 100 kilometer als enige onder de magische 30-liter grens te blijven. Ook op het gebied van TCO (Total Cost of Ownership) bleek het voertuig voor Fehrenkötter een grote besparing tussen de 3.000 en 29.000 euro te kunnen opleveren.

‘We hebben  het hier echt over veel geld wat je als transportbedrijf met een voertuig kunt besparen’, verklaart Joachim Fehrenkötter, directeur van Fehrenkötter Transport & Logistik. ‘Maar niet alleen op het gebied van brandstofverbruik en TCO zegeviert de Volvo FH. Ook onze chauffeurs zijn zeer te spreken over de rijprestaties van de truck. In deze tijd van chauffeurstekort is de mening van chauffeurs voor ons erg belangrijk.’