Volvo FH truck racet tegen een Koenigsegg One:1 (+ video)

697

KNUTSTORP – Een Volvo FH van acht ton tegen een Koenigsegg One:1 – een van de snelste racewagens ter wereld. Dit is het scenario van de nieuwe film ‘Volvo Trucks vs Koenigsegg.’ De film is bedoeld als ultieme test voor de nieuwe I-Shift Dual Clutch: een versnellingsbak met dubbele koppeling gebaseerd op een techniek die in racewagens wordt gebruikt.

Volvo FH truck racet tegen een Koenigsegg One:1In de film neemt een Volvo FH het op tegen een Koenigsegg One:1, die met evenveel paardenkrachten als kilo´s (1.360) de eerste ‘mega car’ ter wereld is. Om de kansen eerlijker te verdelen, heeft de Volvo FH een kleinere handicap gekregen. De truck rijdt slechts één ronde tegen twee voor de Koenigsegg. Desondanks blijft de uitkomst onvoorspelbaar. De race is bedoeld als de ultieme test voor de nieuwe Volvo I-Shift Dual Clutch.

Bochten en heuvels

Het moment van de waarheid vindt plaats op het Knutstorp-racecircuit in het zuiden van Zweden, dat bekend staat om het heuvelachtige terrein en de veeleisende bochten. ‘Dat klinkt als een vreemde omgeving voor een zware truck, maar in feite is I-Shift Dual Clutch juist heel nuttig in omstandigheden waar veel moet worden geschakeld. De probleemloze overgangen tussen de versnellingen leveren geweldige verbeteringen op in het rijgedrag’, vertelt Jeff Bird van Volvo.

‘Ongelooflijk’

Achter het stuur van de Volvo FH zit de ervaren autocoureur Tiff Needell. Zonder de uitslag te verklappen, meldt Tiff – die nog nooit eerder in een truck had geracet – dat hij onder de indruk was van de prestaties van het voertuig. ‘I-Shift Dual Clutch is echt ongelooflijk. Met name op hellingen merk je dat de truck niet terugvalt, maar gewoon soepel doorrijdt zonder dat je het schakelen voelt. En als je remt, wordt heel zacht en comfortabel teruggeschakeld. De truck heeft duidelijk het hart van een sportwagen.’ (Bron: Volvo)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief