Volvo FH op twee wielen

659

BERLIJN – In een aflevering van ‘Reality Road’, de tv-serie van Volvo Trucks, is een stunt te zien met een Volvo FH. In de stunt rijdt de truck op twee wielen. De opnamen werden gemaakt op een locatie in de buurt van Berlijn. De stunt werd uitgevoerd in een scène van de muziekvideo die zangeres Mapei heeft opgenomen tijdens de serie.

Volvo FH op twee wielen‘Het rijden op twee wielen vereist een enorme precisie. Het voertuig moet 45 graden overhellen, bij een kleinere hoek valt het terug op alle vier de wielen. Voor de chauffeur is het cruciaal om de truck precies onder de juiste hoek te houden’, vertelt Peter Pedrero, stuntcoördinator.

Moeilijk

Er werden rigoureuze voorbereidingen getroffen: de schans was 12,5 meter lang, 140 cm hoog en had een helling van exact 30 graden om de truck in de gewenste hoek van 45 graden te plaatsen. Achter het stuur zat chauffeur Walter Melis, een van ’s werelds meest deskundige chauffeurs voor het rijden op twee wielen. ‘Rijden op twee wielen in een truck is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Ik moet me volledig concentreren, omdat ik de truck in feite in evenwicht houd met mijn eigen gewicht, ik rijd compleet op mijn intuïtie’, legt Walter Melis uit.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief