Volvo FH is International Truck of the Year 2014

782

Volvo FH is International Truck of the Year 2014De Volvo FH is Truck of the Year 2014. De award werd maandagavond tijdens COMTRANS in Moskou in ontvangst genomen door president Claes Nilsson van Volvo Trucks.

Juryvoorzitter Gianenrico Griffini gaf als commentaar: ‘Volvo Trucks heeft een compleet vernieuwde truck geleverd met een innovatieve cabine, hightech aandrijflijn en geavanceerde onderhoudsoplossingen en zet daarmee de standaard in de industrie.’

Volvo FH
De Volvo FH truck is beschikbaar in 13- of 16-liter Euro 6-motoren. Met I-See kan tot 5% brandstof bespaard worden. I-See ontvangt data over de topografie van wegen om zo op de meest gunstige manier te schakelen, accelereren en remmen. Het superieure weggedrag is te danken aan het verbeterde chassis en de optie om onafhankelijke voorwielophanging (IFS – Individual Front Suspension) te kiezen.
De chauffeursomgeving is verbeterd en biedt meer flexibiliteit. Zo beschikt het stuurwiel nu als eerste in de truckwereld over een zogenaamde ‘neck tilt’ functie. Het Volvo FH is International Truck of the Year 2014zichtveld voor de chauffeur is verbeterd dankzij de innovatieve achteruitkijkspiegels.
De rechte A-stijlen zorgen voor een kubieke meter extra ruimte. Dit betekent 300 liter extra opbergruimte en meer comfort.

Derde keer
Het is de derde keer dat de Volvo FH is verkozen tot Truck van het Jaar. Ook in 1994 en 2000 won Volvo. ‘We zijn vereerd en blij. Toen we de nieuwe FH in september 2012 introduceerden, claimden we alles te bieden wat een premium truck zou kunnen. Deze jury bevestigt nu dat de Volvo FH deze belofte heeft waargemaakt’, verklaart Nilsson.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter