Volvo FH 460 6×2 bakwagen voor Titanex

532

Directeur/eigenaar Gerrit Langeweg van Titanex heeft onlangs een Volvo FH 460 6×2 Euro 6 bakwagen aangeschaft. Titanex is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer van groente en fruit naar diverse bestemmingen in Duitsland en Frankrijk (Bretagne). Van Dijk Culemborg leverde de bakwagen.

‘Deze Volvo FH is in ons wagenpark gekomen ter vervanging van een ouder model’, vertelt Gerrit Langeweg. ‘We verzorgen dagelijks groupage van geconditioneerde transporten naar Duitsland, onder meer naar  Erfurt, Leipzig, Dresden, Kassel, Bamberg en Marktredwitz. Daarnaast rijden we naar Frankrijk, specifiek naar de Volvo FH 460 6x2 bakwagen voor Titanexregio Bretagne, waarbij de retourlading in de wintermaanden vooral uit bloemkool bestaat.’

Twee miljoen kilometer
Het wagenpark van Titanex telt vijftien eenheden, waarvan er twaalf Volvo zijn. Bijzonder is dat alle generaties van de Volvo FH vertegenwoordigd zijn in het wagenpark. Zo is de eerste Volvo FH nog steeds up en running, met inmiddels ruim 2.000.000 kilometer op de teller.

Kurkplatenfabriek
Al vanaf de oorsprong van het bedrijf in 1963 rijdt Titanex met Volvo. Van de Volvo F88 tot de F-serie en uiteindelijk de Volvo FH, allemaal vonden ze hun plek in het wagenpark. ‘Voor ons is Volvo de juiste partner, dat is al vanaf het begin zo. In 1963 is Titanex opgericht, toen besloot de kurkplatenfabriek in Driebergen de vervoerscapaciteiten onder te brengen in een aparte vennootschap. In de loop der jaren werd het wagenpark verder uitgebreid en werd een ander specialisme gekozen, namelijk het geconditioneerd vervoer van groente en fruit naar Duitsland. Dat is ook de reden dat we overwegend met combinaties rijden.Er is voor een koelopbouw gekozen die aan één zijde compleet te openen is. Dit om ook de mogelijkheid te hebben om lange en zware lading te vervoeren. Dat geeft ons net iets meer mogelijkheden bij het laden en lossen, zodat we heel flexibel kunnen zijn in onze dienstverlening en altijd aan de wens van de klant kunnen voldoen.”

Innovatief
De nieuwe Volvo FH 460 6×2 Euro 6 heeft een Globetrotter XL-cabine. ‘Het is echt een heerlijke en comfortabele cabine, waarin de chauffeur relaxed zijn werk kan doen. Met de introductie van de nieuwe FH heeft Volvo Trucks  een enorme stap vooruit gezet als het gaat om werkklimaat en leefomgeving, onze chauffeurs zijn er dan ook zeer over te spreken. Daarnaast is Volvo erin geslaagd echt te innoveren, met de veiligheidsopties en natuurlijk het brandstofverbruik.’

Relatie
Titanex is gevestigd in Nieuwegein en biedt momenteel werkgelegenheid aan 25 medewerkers. Het bedrijf is opgericht in 1963 en al vanaf het eerste uur klant bij Volvo. Ook de relatie met Van Dijk Culemborg bestaat al lange tijd. ‘Het zijn de mensen die het maken. Kwaliteit en service zijn belangrijk, maar je moet bovendien op elkaar kunnen bouwen’, besluit Gerrit Langeweg. (Bron: Volvo Trucks)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief