VNB en ILT samen voor betere naleving van regels in transport

379

Stichting VNB gaat gegevens uitwisselen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dit moet zorgen voor een betere naleving van de cao en van de regels rondom rij- en rusttijden bij bedrijven in de sector transport en logistiek. Beide partijen hebben daartoe afspraken vastgelegd in een convenant.

VNB en ILT samen voor betere naleving van regels in transportDe Stichting VNB is opgericht door FNV Bondgenoten om de naleving van de cao’s in het beroepsgoederenvervoer over de weg te bevorderen. De stichting werkt nauw samen met FNV Bondgenoten.

Niet naleven cao
Stichting VNB gaat aan de ILT namen doorgeven van bedrijven die in ernstige mate de cao niet naleven. Ook wanneer VNB in een nalevingprocedure concludeert dat er op het gebied van rij- en rusttijden ernstige overtredingen lijken te worden gemaakt, geeft de stichting deze namen van bedrijven door. Van de ILT ontvangt VNB op haar beurt namen van bedrijven die de administratie niet op orde lijken te hebben. ‘Met behulp van de informatie die wij van de IL&T krijgen, kunnen wij nu nog gerichter de bedrijven in het transport aanpakken die moedwillig de cao niet naleven’, zegt VNB-regiomedewerker Jelske van Dijk. (Bron: FNV)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter