Vlaardingen verbiedt slapende chauffeurs op openbare weg

405

De gemeente Vlaardingen heeft besloten per 30 augustus een verbod in te voeren op overnachten in voertuigen op de openbare weg. Met het verbod wil het college de overlast op Vlaardingse bedrijventerreinen van overnachtende vrachtwagenchauffeurs aanpakken.

Vlaardingen verbiedt slapende chauffeurs op openbare wegHet college laat andere maatregelen om het probleem op te lossen verder uitwerken. Zo wil het college ook een algeheel parkeerverbod voor vrachtwagens instellen in de bebouwde kom van Vlaardingen in de nachtelijke uren. Volgens wethouder Ruud van Harten vraagt dit meer voorbereiding omdat vrachtwagens van Vlaardingse bedrijven en Vlaardingse vrachtwagenchauffeurs een ontheffing van dit verbod zouden moeten krijgen. Hierover volgt op korte termijn overleg met de ondernemers, net als over de overige ideeën voor maatregelen. Wij willen een pakket van effectieve en samenhangende maatregelen invoeren. Wij willen daarover ook met het Havenbedrijf Rotterdam en met regiogemeenten overleggen.’

Wildplassen
De overnachtende vrachtwagenchauffeurs zijn chauffeurs die elkaar opzoeken om samen de vrije uren door te brengen. Ze komen voor een groot deel uit Midden- en Oost-Europa. Het afgelopen jaar veroorzaakten vrachtwagenchauffeurs overlast op het terrein rond de Koningin Wilhelmina-haven door bij overnachtingen in hun voertuigen onwenselijk gedrag te vertonen, zoals het achterlaten van afval, het drinken van veel alcohol en wildplassen. In dit gebied werd, na overleg met de daar gevestigde ondernemers, een parkeerverbod voor vrachtwagens ingesteld in de weekenden.

Euro per uur
Er zijn in het havengebied drie ‘truck parkings’ met allerlei faciliteiten waar chauffeurs kunnen overnachten. De kosten bedragen een euro per uur, met een maximum van tien euro. Er is voldoende capaciteit beschikbaar. Vlaardingen wil chauffeurs die moeten overnachten in de regio doorverwijzen naar deze parkeerterreinen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter