Vlaardingen en R’dam verkennen ontwikkeling van havengebied

545

De gemeente Vlaardingen en het Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk kijken naar de ontwikkelingsmogelijkheden van het havengebied van Vlaardingen. Wethouder Ruud de Vries van Vlaardingen en president-directeur Allard Castelein van het Havenbedrijf ondertekenden hiervoor 10 juni een intentieverklaring.

Zo wordt er een gezamenlijke lange-termijn-visie opgesteld en kijken de organisaties samen naar wat zij voor elkaar kunnen betekenen Vlaardingen en R’dam verkennen ontwikkeling Vlaardings havengebiedbij de ontwikkelingen in het Vlaardingse havengebied. Hierbij gaat het ook om onderzoek naar de commerciële mogelijkheden voor havengerelateerde activiteiten en om de marketing en branding van het Vlaardingse havengebied en de Rivierzone als onderdeel van de Rotterdamse haven. Voor de gemeente Vlaardingen is het van belang dat partijen nu nog beter in staat zijn in een vroeg stadium van ontwikkelingen in het havengebied met elkaar te overleggen in plaats van achteraf te moeten reageren op elkaars plannen.

Past in ambitie

Deze intentieverklaring past in de ambitie uit de Rotterdamse Havenvisie 2030 om te streven naar gezamenlijke ontwikkeling van de haven- en industriecomplexen van het Rijnmondgebied.  Het Havenbedrijf speelt overigens al langer een rol in de Vlaardingse havens. Zo houdt de Divisie Havenmeester al sinds jaar en dag toezicht op de orde en veiligheid in de Vlaardingse havens en int het Havenbedrijf Rotterdam voor de gemeente Vlaardingen de havengelden die bezoekende schepen betalen. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief