Vlaanderen promoot binnenvaart

699

Vlaanderen promoot binnenvaart

Vlaanderen gaat de binnenvaart promoten. Daarvoor zijn op drie locaties in Vlaanderen  levensgrote schepen gebouwd langs verkeersassen.

De drie schepen zijn gebouwd met de materialen die ze normaal vervoeren. Bedrijven als AB InBev (Leuven), Ebema (Zutendaal) en Isolava (Wielsbeke) verlenen hun medewerking aan deze stunt. Ook Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts steunt de campagne.

Vlaanderen promoot binnenvaartMet de campagne willen Promotie Binnenvaart Vlaanderen vzw, nv De Scheepvaart, Waterwegen en Zeekanaal NV en Departement Mobiliteit en Openbare Werken het aandeel binnenvaart in het totale vervoersgebeuren doen stijgen. ‘Zowel voor grote bedrijven als voor kleine en middelgrote ondernemingen biedt de binnenvaart een oplossing. Groot of klein, alle bedrijven worden immers geconfronteerd met dezelfde uitdagingen: de ongemakken van files, de vereisten van milieunormen en de wetten van efficiëntieverbetering. Logistieke managers zijn altijd op zoek naar het optimaliseren van inkomende en uitgaande vrachten. Van tijd tot tijd willen zij hun logistieke processen eens van voren af aan herbekijken. De wereld verandert, waarom zouden dan de transportstromen gelijk blijven?’

Meer informatie is te vinden op de website watersnelweg.be.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief