Vlaamse proef met ecocombi loopt mogelijk uit op grote flop

403

De aangekondigde proef in Vlaanderen om ecocombi’s op maximaal tien trajecten toe te staan, loopt mogelijk uit op een fiasco omdat het Belgisch gewest te strenge criteria hanteert. EVO, haar Belgische zusterorganisatie OTM en TLN luiden de noodklok.

Vlaamse proef met ecocombi loopt mogelijk uit op grote flopNa jaren van voorbereiding zou België vanaf 1 juli dit jaar starten met een eerste proef. Van de aanvragen lijkt echter slechts een handvol aan de vereisten te voldoen. Gehonoreerd zijn bovendien alleen de aanvragen van Belgische bedrijven. Alle Nederlandse aanvragen zijn afgewezen, blijkt uit inventarisatie.

Afwijzingen

Vlaanderen keurt trajecten af vanwege niet gescheiden fietspaden aan het begin of aan het eind van het traject. In Nederland is dit geen enkel probleem. Ook is het voor bedrijven onmogelijk om aanvragen (achteraf) aan te vullen. Een niet helemaal volledige eerste aanvraag betekent bovendien dat een bedrijf een de komende jaren uitgesloten van de proef.

Oproep

EVO, OTM en TLN roepen de betrokken instanties in Vlaanderen op om bedrijven de mogelijkheid te geven aanvullende informatie toe te sturen. Ook verzoeken de organisaties het betrokken ministerie om tot een oplossing te komen om alsnog meer bedrijven deel te laten nemen aan de proef. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief